Οι επιδράσεις της γείωσης στη φλεγμονή, στην ανοσοαπόκριση, στην επούλωση τραυμάτων και στην πρόληψη και θεραπεία χρόνιων φλεγμονωδών και αυτοάνοσων νόσων
Η διεπιστημονική έρευνα αποκάλυψε ότι η ηλεκτρικά αγώγιμη επαφή του ανθρώπινου σώματος με την επιφάνεια της Γης (γείωση) παράγει ενδιαφέροντα αποτελέσματα στη φυσιολογία και την υγεία. Τέτοιες επιδράσεις σχετίζονται με φλεγμονή, ανοσοαποκρίσεις, επούλωση τραυμάτων και πρόληψη και θεραπεία χρόνιων φλεγμονών και αυτοάνοσων νοσημάτων.
Ο σκοπός αυτής της έκθεσης σχετικά με τις επιδράσεις της γείωσης είναι διττός: 1) να ενημερώνονται οι ερευνητές για το τι φαίνεται να είναι μια νέα προοπτική για τη μελέτη της φλεγμονής και 2) να προειδοποιούν τους ερευνητές ότι η διάρκεια και ο βαθμός (αντίσταση στο έδαφος) της γείωσης των ανθρώπων είναι ένας σημαντικός παράγοντας που μπορεί να επηρεάσει τα αποτελέσματα της φλεγμονής, της επούλωσης τραυμάτων και της ογκογένεσης.
Συγκεκριμένα, η γείωση ενός οργανισμού παράγει μετρήσιμες διαφορές στις συγκεντρώσεις λευκών αιμοσφαιρίων, κυτοκινών και άλλων μορίων που εμπλέκονται στην φλεγμονώδη απόκριση. Παρουσιάζουμε αρκετές υποθέσεις για να εξηγήσουμε τα παρατηρούμενα αποτελέσματα, με βάση τα τρέχοντα ερευνητικά αποτελέσματα και την κατανόηση των ηλεκτρονικών πτυχών της φυσιολογίας των κυττάρων και των ιστών, της κυτταρικής βιολογίας, της βιοφυσικής και της βιοχημείας.
Ένας πειραματικός τραυματισμός στους μύες, έχει χρησιμοποιηθεί για την παρακολούθηση της ανοσοαπόκρισης υπό γειωμένες έναντι μη γειωμένων συνθηκών. Η γείωση μειώνει τον πόνο και μεταβάλλει τον αριθμό των κυκλοφορούντων ουδετερόφιλων και λεμφοκυττάρων και επηρεάζει θετικά επίσης διάφορους χημικούς παράγοντες που σχετίζονται με τη φλεγμονή.
Επιδράσεις της γείωσης – Σύνοψη των μέχρι σήμερα πορισμάτων
Η γείωση φαίνεται να βελτιώνει τον ύπνο, να εξομαλύνει τον ρυθμό κορτιζόλης ημέρας-νύχτας, να μειώνει τον πόνο, να μειώνει το στρες, να βελτιώνει το αυτόνομο νευρικό σύστημα από τη συμπαθητική προς την παρασυμπαθητική ενεργοποίηση (ηρεμία ), να αυξάνει τη μεταβλητότητα του καρδιακού ρυθμού, την αύξηση της ταχύτητας επούλωσης πληγών και να μειώνει το ιξώδες του αίματος. Μια σχετική περίληψη έχει δημοσιευθεί στην Εφημερίδα της Περιβαλλοντικής και Δημόσιας Υγείας. ε
Την έρευνα για τις επιδράσεις της γείωσης μπορείτε να την δείτε εδώ